In 2014 heeft Gilde SamenSpraak Leiden e.o. de vrijwilligersprijs in Leiden gewonnen
Deze prijs is een symbolisch eerbetoon aan de Leidse vrijwilliger van het jaar. Dichtbij.nl Groot Leiden schreef het volgende over de geslaagde uitreiking: Voorzitter Inge Sasburg van Gilde SamenSpraak Leiden e.o. en oprichtster en coördinator Madelon Smit-den Blanken namen in de burgerzaal van het stadhuis de prijs in ontvangst. Sinds de oprichting van GSSL, nu ruim acht jaar geleden, zijn er ongeveer zeshonderd vrijwilligers ingeschreven, die samen ruim 1200 anderstaligen hebben geholpen hun Nederlands te verbeteren. Samen leven is samen spreken
Blij verrast waren de oprichtster van Gilde SamenSpraak Leiden Madelon Smit den Blanken en voorzitter Inge Sasburg toen zij woensdag in de burgerzaal naar voren werden geroepen om de prijs in ontvangst te nemen. Na afloop van de prijsuitreiking zei GSSL-voorzitter Inge Sasburg heel trots te zijn en de prijs echt te zien als een beloning voor alle vrijwilligers van Gilde SamenSpraak. Ook werd Madelon Smit-den Blanken als oprichtster hiermee volgens Sasburg ‘heel verdiend eens goed in het zonnetje gezet’. Inge Sasburg benadrukte ook het belang en de rol van de coördinatoren. Zij zijn degenen die met veel inzet proberen zo veel mogelijk goede matches te maken tussen de vrijwilligers en anderstaligen. Leeftijd, geslacht, interesses en ook persoonlijkheid spelen hierbij een belangrijke rol. Alle vrijwilligers van GSSL mogen volgens de voorzitter trots zijn op hun bijdrage aan deze mooie organisatie. Samen leven is samen spreken en hun ondersteuning als taalmaatje is hierbij onontbeerlijk.
Bron: Dichtbij.nl Groot Leiden

2017 de vrijwilligersprijs in Leiderdorp
Inge Sasburg, voorzitter van het Gilde Samenspraak Leiden e.o., mocht zaterdagmiddag de Leiderdorpse Vrijwilligersprijs in ontvangst nemen.
Burgemeester Laila Driessen reikte de prijs uit tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiderdorp in het atrium van het gemeentehuis. Het Gilde kreeg de cheque van 800 euro voor de steun aan anderstaligen in Leiderdorp.
Twee kleinere prijzen, ieder van 600 euro, gingen naar het G-team van korfbalvereniging Velocitas en naar de gastvrouwen en -heren van stichting Pluspunt.
Meer hierover in het Leiderdorps Weekblad van 11 januari 2018