Gilde SamenSpraak Leiden e.o. is opzoek naar een bestuurslid belast met Communicatie & PR. Wilt u deel uitmaken van dit team, lees dan verder!!

Wie zijn wij, wat doen wij

Gilde SamenSpraak Leiden e.o. (GSSL) is een vrijwilligersorganisatie die Nederlandstaligen in contact brengt met anderstaligen. GSSL is in april 2006 van start gegaan en is actief in Leiden, Leiderdorp, Voorschoten en Oegstgeest. Momenteel zijn er rond de 200 taalkoppels actief.

Wij helpen iedereen die Nederlands als 2de taal spreekt en zijn taal wil verbeteren, expats en mensen die willen inburgeren

Voor veel mensen die uit andere landen komen geldt de inburgeringsplicht. Zij moeten niet alleen Nederlands leren, zij moeten ook leren hoe de Nederlandse maatschappij functioneert. Mensen voor wie de inburgeringsplicht niet geldt vinden het ook prettig om de Nederlandse taal te leren.  GSSL legt zich vooral toe op het verbeteren van de spreekvaardigheden van de anderstaligen, het maakt hen weerbaarder in de contacten met niet alleen mensen in hun naaste omgeving, zoals bijv. buren, maar ook op het werk en in winkels.

GSSL biedt vrijwilligers (de taalcoaches en coördinatoren) de mogelijkheid zich binnen de maatschappij in te zetten, hun sociale netwerk uit te breiden en in contact te komen met anderstaligen. Zo wordt van zowel de anderstaligen als de vrijwilligers de maatschappelijke participatie en integratie in de samenleving bevorderd.

Taken
– Onderhouden van contact met gemeenten en overige instanties
– Het bijhouden van social media
– Ondersteuning bij evenementen
– Ondersteuning en uitvoering van werkzaamheden voor lopende projecten, zoals brochures,
   presentaties, foto- en filmmateriaal.
– Heb je een vlotte pen? Dan zijn er ook mogelijkheden om te helpen bij het schrijven van teksten

Functie-eisen
– HBO- of universitair denk- en werkniveau
– Flexibel
– Sociaal vaardig
– Gevoel voor organisatie
– Enthousiast

Past u in ons profiel? Neem dan contact op met:
Voorzitter: Mark Dutour Geerling
e-mail: communicatie@gildesamenspraakleiden.nl
Telefoon of Whatsapp: 06-14815009